Stockholms skärgård

Närheten till en skiftande natur

Att färdas i en mindre båt som vår ger en mycket starkare känsla av närhet till naturen än vad man kan uppleva ombord på större fartyg. Dessutom står det er fritt att stiga iland på vilken ö ni vill.

Att se hur naturen skiftar från den lummiga och frodiga miljön i Stockholms inner- och mellanskärgårdar till de karga och kala omgivningar som möter oss i den yttre skärgården med sina kobbar och klippor och sin vindpinade växtlighet är en sällsam upplevelse.

Bada

Att ankra i en vik eller vid en ö i yttre skärgården, att bada, sola och vandra barfota på de sommarvarma hällarna är en naturupplevelse som är svår att överträffa.

Fånga en gädda

Om ni vill fiska, går det också bra. Vi har utrustning med oss ombord. Att fånga en gädda, linda den i vått tidningspapper och grilla den över öppen eld på en kobbe långt ut i skärgården är en minnesvärd vildmarksupplevelse. Med några färska tomater och något gott att dricka till kan det också bli en kulinarisk sådan.

Skärgårdskrogar och övernattning

Om gäddan trots allt inte nappar och hungern gör sig gällande, kan ni likväl äta lunch på någon av klipporna eller runt bordet i båten eller besöka några av flera fina skärgårdskrogar.

Om ni vill övernatta i skärgården finns det många pensionat, stugor och vandrarhem att välja på, men under högsäsongen gör man klokt i att reservera plats i god tid.

turtillsjoss.com © 2012 - 2018